:: دوره 7، شماره 1 و 2 - ( 2-1378 ) ::
جلد 7 شماره 1 و 2 صفحات 134-139 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر مصرف منیزیم خوراکی در حفاظت شنوایی
زهرا جعفری
چکیده:   (6318 مشاهده)
زمینه و هدف: مطالعات حیوانی زیادی صورت گرفته است که رابطه میان میزان منیزیم در پلاسما و آستانه‏های شنوایی به دنبال قرارگیری در معرض نویز طی آن مورد بررسی قرار گرفته است.
یون منیزیم به عنوان فاکتور مهمی در پیشگیری از کم شنوایی ناشی از نویز در حیوانات شناسایی شده است. هدف از این مطالعه کشف آن بوده است که آیا مصرف طولانی مدت یون منیزیم اثر پیشگیرنده در وقوع کم شنوایی ناشی از نویزداراست یا خیر.
مواد و روش‏ها: افراد تحت مطالعه به صورت تصادفی از میان افرادی که به تازگی وارد خدمت سربازی شده و دو ماه آموزش مقدماتی در ارتش را می گذراندند انتخاب شدند. افراد مذکور به صورت یک طرح دو سویه کور توسط منیزیم یا دارونما بررسی گردیدند. ارزیابی آستانه‏ها در همۀ افراد قبل و بعد از مداخله انجام شد. تمامی افراد در دورۀ آزمایشی 8 هفته‏ای در معرض صدای شدید قرار داشتند.
نتایج: تفاوت آماری میان دو گروه تحت درمان با یون منیزیم و دارونما برجسته بود.
بحث و نتیجه گیری: نتایج مطالعه با مطالعات آزمایشگاهی روی حیوانات مطابقت داشته و اثرات حمایتی منیزیم را در پیشگیری از آسیب شنوایی ناشی از نویز در گوش داخلی تأیید می‏کند.

واژه‌های کلیدی: منیزیم خوراکی، آسیب شنوایی ناشی از نویز، خدمت سربازی، ارزیابی آستانه شنوایی
متن کامل [PDF 1086 kb]   (1532 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
پذیرش: ۱۳۹۲/۸/۴ | انتشار: ۱۳۹۶/۸/۱۷


XML   English Abstract   Print



دوره 7، شماره 1 و 2 - ( 2-1378 ) برگشت به فهرست نسخه ها